10 Μαρτίου
Ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS
Την Τρίτη 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS Hellas S.M.S.A. H ANSYS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιστημονικές εφαρμογές. Εκπρόσωποι της εταιρείας θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γνωριμία των εκπροσώπων της εταιρείας με τους συμμετέχοντες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν εκ των προτέρων το Βιογραφικό τους στη διεύθυνση hr-hellas@ansys.com και να κρατάνε μαζί τους ένα αντίγραφο.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Μηχανικών με υπόβαθρο στην ανάπτυξη λογισμικού, ιδανικά εξοικειωμένους με C, C++ και Python.
Η παρουσίαση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη (κτίριο Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) στη 1:00μμ. Οι συναντήσεις με τους φοιτητές θα ξεκινήσουν στις 2:00μμ στην αίθουσα Β201 του ίδιου κτιρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Κάντε εγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/bX41WXRGmqg43Pjh8.
Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση στη διεύθυνση http://dasta.uoc.gr/release/index.php/2020/02/28/1947/ και το FB event στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/212350616817691/.
19 Φεβρουαρίου
Εκδήλωση ενημέρωσης για την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος συνδιοργανώνουν εκδήλωση σχετικά με το επάγγελμα του Αναλογιστή, την Πιστοποίηση του Αναλογιστή και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει, την Τετάρτη 11:30 π.μ., 19.02.2020, Αμφιθέατρο εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης» στο κτήριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.
Στο τέλος θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για τις επαγγελματικές προοπτικές, την επιστημονική ανάπτυξη του κλάδου και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Στόχος της ενημέρωσης, είναι οι παρευρισκόμενοι να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για την Επιστήμη του Αναλογισμού και να αποτελέσει έναυσμα για γόνιμο διάλογο ο οποίος θα ακολουθήσει με βάση τις ερωτήσεις/απορίες των συμμετεχόντων.
13 Νοεμβρίου
Στην επόμενη εκδήλωση των "Μαθηματικών Συναντήσεων" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Κουβράκης, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ. στο Aμφιθέατρο Εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης». Ο κ. Κουβράκης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι λάτρης της Μηχανολογίας, όπως επίσης των Μαθηματικών και του Προγραμματισμού, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας ΒΕΤΑ CAE Systems, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για εφαρμογές μηχανικών (computer aided engineering), δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και πλαισιώνεται από νέες-ους επιστήμονες με πάθος για τον Προγραμματισμό, τα Μαθηματικά, τα γραφικά, την αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων και με ομαδικό πνεύμα εργασίας.
Φοιτητές/ερευνητές που θα ήθελαν να συνομιλήσουν με τον κ. Κουβράκη, ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την κ. Ελένη Καφάτου (ekafatou@uoc.gr).
16 Οκτωβρίου
Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με την εταιρεία Tenebra Studios (εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακού διαδραστικού λογισμικού) διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:30πμ στο Aμφιθέατρο Πετρίδη. Μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ως εξής:
Οι βασικοί λόγοι που οι μαθηματικοί είναι περιζήτητοι προγραμματιστές ειδικά στο games development. Τι μπορεί να προσφέρει ένα μαθηματικό background σε ένα μελλοντικό προγραμματιστή ή έναν game designer; Ποιοι φταίνε όταν ένα παιχνίδι που παίζουμε δεν είναι δίκαιο ή δεν δουλεύει όπως θα περιμέναμε; Η αναλυτική γεωμετρία, η γραμμική άλγεβρα και η στατιστική βρίσκουν άμεση εφαρμογή στη σχεδίαση και την δημιουργία video games;
Η ομιλία θα έχει ερωτήσεις και συμμετοχή από τους φοιτητές. Θα συζητηθεί επίσης μια πιθανή επαγγελματική οδός μετά το μαθηματικό, που δειλά δειλά αρχίζει να ανεβαίνει και στην χώρα μας, αλλά έχει σίγουρα άμεση παγκόσμια απορρόφηση.
14 Ιουνίου
Ημερίδα Επιμόρφωσης για την στελέχωση της ομάδας εργασίας του "2ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών Κρήτης: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019" για μαθητές Στ' Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου με τη συμμετοχή Μαθηματικών της Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητών.
16 Απριλίου
"Μαθηματικές Συναντήσεις" με την απόφοιτο του Τμήματος κα Λουκία Λιλή-Williams, Director of Bioinformatics Sciences, Onegevity Health.
3 Απριλίου
Εκδήλωση-ενημέρωση για μεταπτυχιακές σπουδές. Δείτε επίσης φωτογραφίες από την εκδήλωση.
4 Δεκεμβρίου
Σεμινάριο με τηλεδιάσκεψη από στελέχη της εταιρείας PwC-Ελλάδας (Department of Data and Analytics) σε φοιτητές του Τμήματος που τους ανέλυσαν τα επιστημονικά προβλήματα που τους απασχολούν και πως τα αντιμετωπίζουν.
20 Νοεμβρίου
Σεμινάριο από επιστημονικά στελέχη τη εταιρείας Accenture (Department of Analytics) σε φοιτητές του Τμήματος που τους ανέλυσαν τα επιστημονικά προβλήματα που τους απασχολούν και πως τα αντιμετωπίζουν.
Χειμερινό εξάμηνο
Συναντήσεις της επιτροπής σταδιοδρομίας με φοιτητές, με σκοπό τη βοήθεια στη δημιουργία των βιογραφικών τους. Aναζήτηση επαγγελματικών ενδιαφερόντων και έκθεση σε τεχνικές συνεντεύξεων.
16 Ιουνίου
Ημερίδα Επιμόρφωσης για την στελέχωση της ομάδας εργασίας του "1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών Κρήτης: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2018" για μαθητές Στ' Δημοτικού με τη συμμετοχή Μαθηματικών της Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητών που συμμετείχαν στο σχολείο.
20 Απριλίου
“Ημερίδα σταδιοδρομίας” με την εταιρεία Accenture. Παρουσίαση της εταιρείας από ομάδα στελεχών της. Στελέχη του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας πήραν συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές.